Stiri si Noutati - informatii de ultima ora

UNIC în România. Magazinul de unde cumperi FĂRĂ să PLĂTEȘTII

La prima vedere este un magazin obișnuit, cu de toate. De la cărți, articole de papetărie, îmbrăcăminte, încălțăminte, alimente, ba chiar și jucării, marketul din vecinătatea teatrului Opera Comică din București, din Crângași, geme de oferte care mai de care mai atrăgătoare pentru orice client care îi trece pragul.

În realitate, magazinul cu pricina, SocialXChange, are o destinație cu totul și cu totul specială. Aici își găsesc de lucru, în schimbul unor puncte de pe urma cărora se pot alege cu tot felul de produse, asistații sociali din Sectorul 6 al Capitalei. O inițiativă a Primăriei de Sector care face din proiectul respectiv unul unic în Capitală.

Deschis în urmă cu patru ani la inițiativa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) din cadrul Primăriei Sector 6 București, magazinul caritabil SocialXChange din Calea Crângași se bucură deja de prestigiul unui market special.Beneficiarii sunt toți în păr asistați sociali. Fie că au drept din muncă, dar, din diferite motive, se descurcă destul de greu cu banii și au probleme în a-și întreține familia, fie sunt afectați de un handicap sau altul care le-a răpit dreptul la o viață normală, toți și-au găsit un prieten de nădejde în SocialXChange-ul din imediata vecinătate a teatrului Opera Comică, de sub Podul Grand. Produsele așezate cuminți pe rafturile ineditului magazin provin, absolut toate, din donații.