Stiri si Noutati - informatii de ultima ora

România, în delir: Naţionala e în semifinalele Campionatului European!

La capătul unei seri de coşmar în care au fost învinse la două goluri de Ungaria şi au şi pierdut-o pe Cristina Neagu pentru restul turneului, fetele pregătite de Martin Ambros au răsuflat uşurate.

România e în semifinalele Campionatului European de handbal şi rămâne în cursă pentru îndeplinirea obiectivului anunţat de Martin Ambros: câştigarea trofeului! Singurul scenariu care ar fi putut elimina România din calculele calificării era o victorie a Germaniei la 11 goluri în faţa Olandei în ultimul meci din Grupa Principală II. Aşa ceva n-a fost niciodată aproape de a se întâmpla, în condiţiile în care olandezele au condus cu 13-11 la pauză şi s-au impus, la final, cu 27-21.

În urma rezultatelor din această seară, Olanda a ajuns în semifinale de pe primul loc, adunând 8 puncte. România a terminat pe 2 cu 6 puncte, iar Norvegia, deţinătoarea trofeului, a ratat semifinalele! Fetele pleacă la Paris Pentru România urmează, vineri (ora 18.30, TVR 1), confruntarea cu Rusia, care s-a clasat pe locul 1 în Grupa Principală I. Meciul va avea loc la Paris. Pregătită de legendarul Yevgeni Trefilov, Rusia a înregistrat următoarele rezultate la acest Campionat European: Franţa – Rusia 23-26 Rusia – Muntenegru 24-23 Rusia – Slovenia 27-29 Serbia – Rusia 25-29 Danemarca – Rusia 21-32 Suedia – Rusia 39-30

După cum se poate vedea, singurele două înfrângeri suferite de Rusia au venit în meciurile care nu prea au contat. Mai întâi, în prima fază a grupelor, cu Muntenegru, într-un moment în care fetele lui Trefilov îşi asiguraseră locul 1. Iar apoi, în Grupa Principală II, când, de asemenea, indiferent de rezultatul cu Suedia, rusoaicele erau sigure de locul 1.