Stiri si Noutati - informatii de ultima ora

Reteta istorica. CALTABOSI – ANUL 1939

Textul original al retetei: “Carne (porc): 1 kg, ficat (porc sau vaca): 250 g, intestinul gros (porc): 1 bucata, Orez: 125 g, sare, piper, bulion de tomate, piper boabe, frunza dafin, Mirodenii speciale de caltabosi. Modul de preparare: Trecem prin masina carnea si ficatul. Adaogam la tocatura orezul, mirodeniile, sare si piper. Amestecam totul bine si umplem caltabosul. Cand totul e gata, punem caltabosul intr-o cratita cu apa cat sa-l cuprinda. Iar in apa turnam bulion de rosii. Dam drumul la piper (boabe) si la foi de dafin. Il fierbem pana e gata. Il servim cald cu zeama lui.”

Sursa: Carte de bucate, M. Sevastos, 1939

pentru: 4 persoane
Ingrediente
1 kg carne de porc
250 g ficat de porc
1 mat gros de porc
125 g orez
putin piper macinat
mirodenii caltabos (nuscoara, ienibahar)
1-2 linguri bulion de rosii
cateva boabe piper
1 foaie dafin
Instructiuni
Carnea si ficatul se toaca cu masina de tocat carne

In tocatura de carne se adauga orezul si dupa gust, putina nucsoara si putin ienibahar (toate pisate), sare si piper macinat.

Se amesteca totul bine, se umple caltabosul si se leaga bine la capete

Cand totul e gata, se pune la fiert caltabosul intr-o cratita cu apa cat sa-l cuprinda, iar in apa se pune bulionul, cateva boabe de piper si foaia de dafin

Pe parcursul fierberii, caltabosul se inteapa din loc in loc cu o scobitoare ca sa nu se crape

Cand e gata, caltabosul se serveste cald cu zeama lui

Note reteta
In reteta originala sunt indicate mirodenii caltabosi fara a fi insa specificat ce anume exact. Eu am ales sa pun nucsoara si ienibahar.

CALTABOSI – aromat si gustos

Loading...

Acest website foloseste cookies. Continuarea navigarii reprezinta acceptul dumneavoastra Mai multe informații

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close