Stiri si Noutati - informatii de ultima ora

Performanță de Ziua Națională a României: Alpinista Alexandra Marcu și tatăl ei au cucerit vârful Margherita din Uganda

Alpinista Alexandra Marcu și tatăl său, Dan Marcu au făcut mândră România chiar de Centenarul Marii Uniri. Cei doi au reușit să cucerească al treilea vârf al Africii și cel mai înalt din Munții Ruwenzori, Margherita Peak (5.109 m) din Uganda, potrivit Agerpres.

Tânăra alpinistă, Alexandra Marcu a făcut duminică seara un anunț pe pagina sa de facebook, despre reușita sa și a tatălui ei, anume faptul că de Ziua Națională a României împreună au ajuns în Margherita Peak, după o săptămână plină cu peripeții:

„Șapte zile grele prin junglă, mlaștină, ghețar. Misiune îndeplinită! Am sărbătorit Centenarul Marii Uniri, chiar pe 1 decembrie, la 5.109 m, pe Margherita Peak, al treilea vârf al Africii! La mulți ani, România!”, a scris Alexandra Marcu pe rețeaua de socializare.

Cei doi alpiniști sunt din Hunedoara, Deva, și de cum au plecat la drumul către marele vârf, pe 23 noiembrie, și-au propus să cucerească vârful Margherita cu ocazia Zilei Naționale a României. Ajunși la fața locului, au trecut prin probe dificile precum, traversarea unor zone mlăștinoase și escaladarea unui ghețar.

Alexandra Marcu este cunoscută pentru performanțele sale încă de la 14 ani. În trecut, s-a remarcat prin faptul că a reușit să escaladeze șase dintre cei mai înalți vulcani ai lumii, prima reușită având loc atunci când tânăra avea doar 14 ani.

Loading...
traduceri autorizate Iasi
premium wordpress themes

beton amprentat
inchirieri atv Bran
beton imprime montpellier