Stiri si Noutati - informatii de ultima ora

Imagini spectaculoase surprinse pe Câmpia Libertății, cu doar trei zile înaintea vizitei Papei Francisc la Blaj

Pregătirile pentru vizita Papei Francisc la Blaj se află pe ultima sută de metri. Autorităţile au amenajat Câmpia Libertății, au reabilitat drumuri și parcuri, au făcut aranjamente florale în culorile papale și au amenajat locuri speciale de parcare la intrările în oraş dinspre Alba Iulia, Târgu Mureş şi Sibiu.

Astăzi, 30 mai, pe Câmpia Libertății erau deja amplasate gardurile care delimitează accesul și scaunele pentru la care vor avea prioritate persoanele în vârstă și cele cu dizabilități, iar la scenă se lucra la ultimele finisaje. Aici vor avea acces doar cei care au invitaţii la eveniment. Restul pelerinilor prezenți în oraș vor putea urmări toate aceste momente pe un ecran instalat în Piaţa 1848, la intersecţia cu strada Astra.

Potrivit organizatorilor evenimentului, pe Câmpia Libertăţii vor exista puncte de prim ajutor şi toalete ecologice. Pentru ca fiecare pelerin să poată urmări în condiţii foarte bune programul cultural-religios, organizat în intervalul orar 08.00-10.15, precum şi Sfânta Liturghie de la ora 11.00, pe Câmpia Libertăţii vor fi montate opt ecrane de mari dimensiuni.

A fost amenajată și zona de alimentaţie publică, în Parcul Avram Iancu, unde se vor comercializa doar produse alimentare, apă şi băuturi răcoritoare. În ziua de 2 iunie 2019, va fi interzis consumul băuturilor alcoolice, precum şi comercializarea acestora, în zona centrală a municipiului Blaj şi în toate locaţiile vizate de vizita Sanctităţii Sale Papa Francisc.

Pelerinii interesaţi de cărţi, obiecte religioase, suveniruri, le vor putea achiziţiona de la standul editurilor autorizate pentru acest eveniment, care vor amplasate în Piaţa 1848 şi în zona punctelor de acces de pe Câmpia Libertăţii.

„În ziua de 2 iunie 2019, totul va fi organizat pentru ca fiecare pelerin să se simtă ca acasă, să se bucure din plin de întâlnirea cu Sfântul Părinte, precum şi de beatificarea celor şapte episcopi care s-au jertfit pentru apărarea credinţei şi a dreptului la existenţă a Bisericii Greco-Catolice din România”, au transmis reprezentanţii bisericii.

Papa va fi transferat cu elicopterul de la Sibiu la Blaj, unde va avea loc Liturghia cu Beatificarea celor 7 episcopi greco-catolici martiri pe Câmpia Libertăţii, la ora 11.00.

Loading...
traduceri autorizate Iasi
premium wordpress themes

beton amprentat
inchirieri atv Bran
beton imprime montpellier
mobilier scolar
tractari auto nadlac