Stiri si Noutati - informatii de ultima ora

Adio, pensionari la volan! Permisele celor cu probleme de sanatate vor fi anulate

Camera Deputatilor a aprobat o lege care, aparent, va aduc un plus de siguranta in trafic. Mai pe scurt, cei cu probleme de sanatate grave nu vor mai avea voie sa conduca, medicii impreuna cu Politia Rutiera luandu-le permisele.

Acum, in trafic, exista mai multi soferi care sufera de mai multe boli: mitocanie, nesimtire, analfabetism si chiar de sanatate. Desi cea mai grava boala la volan este nesimtirea, politicienii s-au gandit sa faca ceva si cu privire la bolile de sanatate. Soferii cu boli care le afecteaza vederea, sau cei cu probleme cardiace, cei care au avut atacuri cerebrale si asa mai departe, vor ramane fara permisele de conducere.

In general e vorba de acele probleme medicale ce influenteaza vederea la volan si concentrarea. Deci orice boala care ii afecteaza soferului vederea sau distingerea culorilor duce automat la anularea permisului. La fel si bolile care au legatura cu o proasta corelare a membrelor sau cu risc mare de pierdere a cunostintei la volan. Practic, autoritatile vor sa scada numarul soferilor care pot reprezenta un pericol la volan.
Au fost cazuri de persoane in varsta cu probleme cardiace care au facut infarct, au lesinat la volan, au intrat pe contra-sens si au lovit frontal o alta masina, luand vieti nevinovate. Sau soferi numerosi care nu mai vad bine si car lovesc pietonii pe trecere. La fel si cei cu diabet zaharat care au tulburari de vedere bruste si nu mai disting culorile sau nu mai apreciaza distanta.

Problema in Romania este insa coruptia. Orice boala dispare din pix daca spaga este pe masura la doctor. Dar speram totusi ca vom trai si ziua in care legea sa fie respectata. De exemplu, noua lege spune ca daca doctorul de familie identifica o problema a unui pacient, acesta este trimis la specialist. Daca doctorul specialist confirma problema, va anunta organele de politie care ii vor retine permisul. Asta intr-o lume ideala… Pentru ca in Romania, nevoia de a conduce, chiar daca nu esti in stare perfecta de sanatate, este mai presus decat siguranta rutiera, de unde si numarul de spagi care va creste.

Loading...
traduceri autorizate Iasi
premium wordpress themes

beton amprentat
inchirieri atv Bran
beton imprime montpellier